Βόλος Φωτογραφική Έκθεση

«Τα χριστιανικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο: Όψεις και Πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής»

 Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τα χριστιανικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο: Όψεις και Πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής», εγκαινιάστηκε (12/3/2011) στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Πρέσβυ της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολλών επισκεπτών.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η Ιερά Μονή Κύκκου, η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας και το Παγκόσμιο Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών

Η Έκθεση αποτελείται από 80 φωτογραφικά εκθέματα στα οποία αποκαλύπτεται ο βανδαλισμός που υπέστησαν τα Χριστιανικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την επέλαση του Αττίλα το 1974, αλλά και η εκτεταμένη αρχαιοκαπηλεία σπουδαίων έργων Εκκλησιαστικής τέχνης, που έχει προκαλέσει την διεθνή αποδοκιμασία και καταδίκη.

Ακολούθησε η προβολή σύντομης ταινίας με θέμα «Στο πέρασμα των βαρβάρων» και παρουσίαση από το βυζαντινολόγο Χαράλαμπο Χοτζάκογλου με θέμα «Περιδιαβαίνοντας τα θρησκευτικά μνημεία στην Τουρκοκρατούμενη Κύπρο»

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Απριλίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή 9 π.μ. έως 10 μ.μ. και για μαθητικές επισκέψεις από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. έως 1 μ.μ.

afisa-ekthesis-monuments-cyprus-volos2011-03-prosklisi-ekthesi-katexomena-kypros-volos2

 

 

This slideshow requires JavaScript.